Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Impex Barneveld je kompanija specijalizovana za proizvodnju sistema za pojenje živine čija je osnovna svrha snabdevanje ptica sa dovoljnom količinom čiste vode. Impex sistemi za pojenje odgovaraju različitim vrstama živine: brojlerima, nosiljama, roditeljima u odgoju i proizvodnji i pticama sa slobodnim držanjem na ispustima.

 

S obzirom da u širokom proizvodnom asortimanu postoje različite vrste nipli, odgovarajuća nipla zavisi prvenstveno od vrste živine. Duž cele linije pojenja postoji dovoljan broj mesta za napajanje svih ptica. Nipl sistemi su ekonomični, laki za čišćenje i održavanje. U skladu sa zatvorenim sistemom pojenja i higijena je na visokom nivou. Osim zatvorenog, Impex takođe proizvodi i otvorene sisteme pojenja kao što su zvonaste pojilice, mini pojilice i ostale.

Zatvoreni sistemi pojenja

Prednosti zatvorenih sistema pojenja: optimalna higijena, bolja temperatura vode, minimalan gubitak vode, jednostavno čišćenje, lako održavanje, dovoljan broj mesta za napajanje, mogućnost dodavanja lekova u vodu, suvo gnojivo, niska vlažnost, manji nivo amonijaka.

Glavna linija za vodu je takođe i glavni izvor vode za sisteme za pojenje. Pritisak vode se smanjuje na 1.5 do 2 bara pomoću glavnog reduktora pritiska zajedno u kombinaciji ili sa izdvojenim filterom. Merač vode se preporučuje kako bi se proveravala potrošnja vode. Filtrirana voda se kroz cevi usmerava do svake linije pojenja. Reduktor pritiska obezbeđuje mali pritisak vode za najbolje funkcionisanje nipli. Podešavanje visine nipli je veoma važno i najbolje se reguliše pomoću čekrka tj. sistema za podizanje.